Annemie Vallino-Ravetta – mezzosopraan & zangcoach

Aansluitend aan mijn opleiding bij de zangpedagoog Bart Kockelkoren, studeerde ik solozang en opera aan het Conservatorium te Maastricht. Na een succesvolle afsluiting verfijnde ik mijn zangtechniek bij gerenommeerde coaches in binnen- en buitenland. Regelmatige bijscholing houdt me up-to-date.

Een van mijn eerste concerten vond plaats in het Concertgebouw te Amsterdam, gevolgd door concertreizen naar diverse Europese landen. Ik werkte samen met bekende orkesten, waaronder het Limburgs Symfonie Orkest, en met koren, (harmonie)orkesten en ensembles uit de regio.
Ik beschik over een uitgebreid lied- en operarepertoire en ik kan een passende vocale bijdrage leveren bij een uitvaart of crematie.
Bij mijn zorgvuldig opgebouwde carrière werd ik vakkundig ondersteund door mijn maatje Paul.

Als mezzosopraan en zangcoach oefen ik dit prachtige beroep al meer dan 30 jaar uit. Ik heb dátgene mogen doen, waar mijn hart ligt en ik vind het nog steeds fijn dat ik met mijn werk zo veel mensen blij kan maken.
Lees verder hoe het binnen het zanginstituut Vocaal totaal reilt en zeilt, van individuele scholing tot zingen in koorverband op kleine en grote podia.