Annemie Vallino-Ravetta - Mezzosopraan

annemie2014-kleinNa een gedegen opleiding bij de zangpedagoog Bart Kockelkoren, studeerde ik solozang en opera aan het Conservatorium te Maastricht. In 1986 sloot ik deze studie met succes af, waarna ik mijn zangtechniek verfijnde bij Gisela Aulmann in Gummersbach, bij Caroline Watkinson te Breukelen en bij Sonja van Lier te Soest. Bijscholing op het gebied van zangtechniek en koordirectie houdt me up-to-date.

Een van mijn eerste concerten vond plaats in het Concertgebouw te Amsterdam, gevolgd door concertreizen naar Duitsland, België, Oostenrijk, Engeland, Zweden, Polen en Italië. In eigen land was en ben ik een graag gevraagde soliste. Ik werkte samen met gerenommeerde orkesten waaronder het Limburgs Symfonie Orkest en het Florilegium Musicum, maar ook met regionale orkesten en ensembles, zoals het Kerkraads Symfonie Orkest, harmonie orkesten, blazers groepen en strijkers ensembles. Bij veel koren uit de regio en daarbuiten heb ik in de loop der jaren gesoleerd.

Bij mijn zorgvuldig opgebouwde carrière werd ik op vakkundige wijze ondersteund door mijn echtgenoot Paul.

Ik beschik over een uitgebreid lied- en operarepertoire, almede repertoire voor een huwelijk, crematie of uitvaart.

Voor een impressie van een live registratie verwijs ik naar Video's of MP3 in de menubalk.
Lees onder Recensies wat de media van mij vonden.

Mocht je van mijn diensten gebruik willen maken, neem dan vrijblijvend contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.