30 jaar Vocaal totaal

Onder de titel 'ONS MUZIKAAL VERHAAL' openden de vocalisten van Vocaal totaal op 5 november 2016 het festival ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan met een concert in de Brikke Oave te Brunssum.

Ons muzikaal verhaal van 1986 tot 2016 in een bijzonder concert, 5-11-2016 - klik hier voor een impressie
Vocaal totaal maakt al 30 jaar deel uit van mijn leven.
Een mooi moment om bij stil te staan en om even terug te blikken. Vaak met de wind mee, en soms met tegenwind, is Vocaal totaal er in geslaagd uit te groeien tot een zanginstituut, dat in de regio maar ook ver daarbuiten een gevestigde naam heeft verworven. Niet alleen het vakgerichte coaching traject maar ook de kwalitatief hoogstaande concerten droegen bij tot die naamsbekendheid.
Maar ik heb het niet in mijn eentje gedaan. Meer dan 20 jaar werd ik op deskundige wijze ondersteund door mijn maatje en echtgenoot Paul. Maar ook de vocalisten van mijn zanginstituut hebben door hun inzet en kwaliteiten bijgedragen tot deze geweldige groei en hebben zelfs een extra tandje bijgezet, toen Paul er niet meer was.

Dit concert vormde de aftrap van een 'Muziek- en dramafestival Parkstad en Westelijke Mijnstreek' dat Vocaal totaal in samenwerking met de Stichting Muziekprojecten ter gelegenheid van dit 30 jarig bestaan organiseert.
Zie ook www.stichtingmuziekprojecten.nl.

.